Wednesday, August 26, 2009

Sofie blir glad av...


Så här i lågkonjunkturens tider tänkte jag presentera en lista av butiker jag gärna besöker för att antingen titta eller shoppa eller bli glad i hjärtat. De presenteras utan inbördes ordning!

*Storsjöhyttan
Glasblåsarstudio med butik i hamnen i Östersund. Drivs av de tre glasblåsarna och formgivarna AnnaLena Kauppi, Nilla Eneroth och Ulla Gustafsson. De tillverkar allt ifrån servisglas till unika konstpjäser.
Jag brukade sommar- och julvikariera hos dem under en handfull år och det kliar alltid i fingrarna efter att börja snurra pipor, slå in paket och dricka eftermiddagskaffe så fort jag tänker på den tiden. Sötare chefer kan man inte ha :-)

*LUSH
Hår- och hudvårdsprodukter fulla med smask! De har en sträng policy gentemot djurtester och uppmuntrar ekologiska fair-trade projekt. Alla produkter är parfymerade med naturliga oljor och essenser och att gå in i en LUSHbutik är som att få en balja gosig aromaterapi kärleksfullt hälld över sig. Resistance is futile, you WILL be assimilated.

*Kretsloppsparken Alelyckan
Ett helt område vigt åt återvinning! Beläget i nordvästra Göteborg, på väg mot Hjällbo/Angered. Inlämning av miljöfarligt avfall, second hand butik i Stadsmissionens regi, second hand butik av byggmaterial och vitvaror samt café med en inspirerande utställning om hur man kan bygga nya möbler av gamla trasiga sådana.

*Ebbes Hörna
En av Stadsmissionens second hand butiker beläget i Bellevue i Göteborg. Här finns kläder, husgeråd, prydnadssaker, lampor, tyger, möbler i en salig blandning till väldigt rimliga priser.

*Science Fiction Bokhandeln
Say no more? Nördparadiset nummer ett! Spel, rollspel, anime, manga, dvd, böcker, muggar, klistermärken, tröjor, instruktionsböcker, serier *andas in*... Ni fattar. Finns i Stockholm och Göteborg och på nätet.

*Make Up Store
Sminknördarnas paradis med allt från hudvård och penslar till drivor av smink! Deras hemsida är dock helt värdelöst dåligt upplagd och inte i fas med butikernas sortiment alls så besök dem hellre IRL. De finns i princip över hela Sverige.

*Herr och Fru Lohse
Guldsmedsaffär på Hornsgatan 43 i Stockholm. Deras egendesignade kollektion av vigselringar, Tainted Love, är to die for.

2 comments:

Erika W said...

Ett bra urval. :-)

Anonymous said...

Var på Lush häromdagen, faktiskt. :-) Mycket bra urval, tycker jag med. En del jag inte kände till tom. :-D