Wednesday, June 10, 2015

Vi har tråkigt, vi lider. Och..?

Sveriges Radio rapporterar om stöket på bibblan
/ Sysslolöshet ger stök på Hässelby villastads bibliotek 


Citat från två av "bråkstakarna", en som är 17 år och en som är 24 år om varför de beter sig som de gör på bibblan:

"Vi kommer hit efter skolan för vi har inget att göra. Man vet att här i centrum är samlingsplatsen men det finns inga sittplatser här ute så vi kommer in hit och skräpar med frön och så, förklarar [17-åringen]".

"Jag förstår dem [de som blir förbannade på de som stökar] till hundra procent. Men de ska också förstå oss, hur jag lider om dagen, hur jag lever om dagen, säger [24-åringen]".

Min  åsikt: 

Nej ålder 17 och ålder 24.

"Vi" andra förstår inte. Vi andra förstår inte hur ni kan resonera som så att bara för att det inte finns sittplatser ute så är det OKEJ att röja och skräpa ner på biblioteket.

Nej ålder 17 och 24.

"Vi" förstår inte varför vi ska ta hänsyn till ert lidande när ni inte bryr er ett skit om andras lidande, om hur det kommer sig att DE befinner sig på biblioteket i lugn och ro.
NI ålder 17 och 24 har tillgång till en varm, öppen och gratis lokal och det enda som förväntas av er är att ni beter er på ett respektfullt sätt mot andra besökare och mot er själva.

Nej "vi" förstår inte.

"Vi" förstår inte att ni, som är sysslolösa och arga på "samhället", attackerar ett av de ställen där ni kan vistas i lugn och ro, gratis använda en dator ca 30 min - 1 h, läsa eller bläddra i dagstidingar och magasin, låna seriealbum och böcker och musik. Ni attackerar det ställe som kan vara en om än liten lindring på ert oändliga lidande.

"Ni", mina vänner, är så fulla av URSÄKTER så det får mig att må illa.
"Ni" gör så att Hässelbybiblioteket tvingas stänga tidigt på eftermiddagen vilket gör att Ni inte har en varm plats att slänga frön i.

Tänkt på det?

Någonsin tänkt på att de som jobbar i biblioteket kanske SER ert behov av en varm plats att vara på och SER ert lidande och önskar kunna vara en varm plats som kan ta bort i alla fall en liten tesked av det lidandet?

HAR NI TÄNKT PÅ DET??? HAR NI TÄNKT?

Förstår ni hur mycket ni förstör för er själva?
Förstår ni hur mycket lidande ni orsakar er själva?

Jag till och med ber er att vara själviska i den tankebanan - vad är det vi förstör för oss själva?
Det öppna stället, det varma stället, det ställe som är helt gratis. Det ställe där ni faktiskt är välkomna så länge ni följer en enda liten skitregel.

Nej jag tänker inte ursäkta ert beteende med att ni har tråkigt och att ni lider.
DUMHETER är vad det är. Inga ursäkter. Inga förklaringar. DUMHETER.

No comments: