Saturday, February 6, 2010

Pink Floyd's The Wall - i pixlar

Någon mer än jag som älskar (och får ångest av) Pink Floyd's film The Wall, med Bob Geldof i huvudrollen som Pink? Hur många känner inte igen strofen "We don't need no education"? Får ni, liksom jag, en krypande känsla i kroppen så fort ni ser en hammare i kombination med färgerna svart, vitt och rött?

Den digitalt baserade konstnärsgruppen CARP (Cybernetic Art Research Project) skapar virtuella konstinstallationer i communityt SecondLife, och annonserade att de gjort en tolkning av The Wall.WTF? tänkte Sofie. Hur tusan funkar det?


Svaret är att det funkar alldeles utmärkt! Man viger helt enkelt en sim, eller plattform, till att fungera som scen, komplett med läktare för avatarer att sitta på och en skådespelsplats där man kombinerar film/bildprojicering och animationer med ljud. Simmen för detta heter Diabolous Artspace. Sen annonserar man datum och tid för att spela upp det hela och kör live, så att säga. 3D-teater!

Jag tog massor med bilder under föreställningens gång, tyvärr kan de inte återge känslan av the real thing, då det hela var riktigt maffigt gjort. Observera dock att det krävs en bra dator och en bra uppkoppling... Jag har sett föreställningen två gånger - en gång via min laptop då det hackade av bara faen, och en gång via Sambos speldator som är tänkt för att klara hög grafik och mycket viftande - DÅ djäklar var det skillnad! Bilderna togs så klart via Sambos dator.

SPOILER ALERT nedan!

Alltså, CARP's The Wall är ca 45 minuter lång och innehåller en rad scener fritt tolkade kring originalfilmen. Ingen dialog förekommer, det vi hör är Pink Floyd's musik ur albumet The Wall samt George W Bush's samplade röst när han pratar om att föra krig. Scenerna binds samman av närvaron av en jättelik mur som först byggs upp bit för bit och sedan raseras i finalen.

Klicka på bilderna för att se dem i större format!


2 comments:

Kranfel aka Vesper Kling said...

Ser asballt ut! Mer sånt! =)

Anonymous said...

Klart häftigt! :-D