Friday, November 26, 2010

Porr

Laddad titel, eller hur?

Först och främst handlar det om några ljudbokstips, men det handlar även om den situation som uppstod idag på biblioteket mellan mig och ett gäng 15-åringar.
Dessa 4, 3 killar och 1 tjej, kommer in ibland och är osedvanligt fula i mun och rätt så jävla högljudda och provocerar gärna fram en reaktion - vilken som helst, bara man reagerar. Det är framför allt två av killarna som är pådrivande, den ena riktigt riktigt jävla barnslig och uppmärksamhetssökande (halledudane...). Vi brukar mest låta dem vara, om de inte börjar tokskrika.

Idag bröt de faktiskt mark i Ingenmansland genom att prata med mig - jag har ett par örhängen som ser ut som om jag töjt ut mina hål, men är egentligen bara stift. En av killarna uppmärksammade dem och trodde väl att jag hade the real deal och jag fick göra honom besviken :-P

Hur som helst, de här förtjusande unga människorna efterlyste sexböcker - med många bilder hö hö hö!
Så vad gör man? Jo man visar dem Vnd Sexologi i förhoppningen om att de ska lära sig något medan de står och dräglar över nakenbilder i boken om erotisk massage... jag menar, hellre naturliga bilder på mys och njutning än de hårdsminkade, silikonpumpade, retuscherade fruntimren i porrfilmerna som ser ut att skita knäck av kåthet över att fotografen placerat dem i alla möjliga omöjliga vinklar med benen åt alla håll (Det onämnbara! som Lovecraft skulle sagt...), en jättedildo i ena handen och ett glas sperma i den andra. Herregud!

Men till saken... Dags för lite hederlig öronpornografi!
Flera av er har säkert hört talas om författarna
H.P. Lovecraft och Joseph Conrad?

Lovecraft ligger bakom Cthulu-mytologin, skräcknoveller och allehanda stjärnresande, onämnbara monster och galenskaper i en lång rad noveller. Conrad berättade för omvärlden om de vidriga förhållanden som rådde i de "koloniserade" delarna av landet kring Kongofloden under handelsresornas brutala jakt på elfenben och andra godsaker, i boken Mörkrets hjärta.

Lovecrafts noveller och Conrads nakna käftsmäll bör, i min mening, läsas. Men, vill man skaffa sig ytterligare en upplevelse av dessa texter, kan man ta sig an två ljudboksinspelningar vars inläsare är några av de svenska giganterna inom skådespeleri; Ernst Hugo "DANSKJÄVLAR!" Järegård och Max "The Emperor Ming" von Sydow.


Mörkrets hjärta av Joseph Conrad. Inläst på ljudbok av Max von Sydow.

Själv har jag blivit en riktig ljudboksjunkie då jag för närvarande pendlar ungefär 2 timmar om dagen till vikariejobbet. Göteborgs folkbiblioteks katalog på nätet, Gotlib, erbjuder en sökfunktion där du kan begränsa till att bara visa ljudböcker och de kan skickas till alla biblioteken i de olika stadsdelarna om du vill låna dem. Du loggar in på ditt personliga konto med efternamn, bibliotekskortsnummer och pinkod, sen reserverar du och anger bibliotek du vill hämta på. Sjukt smidigt! Dessutom erbjuder bibliotekens hemsida streaming, så du kan sitta hemma och lyssna - något som inte är så dumt för exempelvis doftallergiker. Jag mötte en kvinna härom veckan som inte klarade att läsa vanliga låneböcker för de luktade för starkt!

Library lovers, unite!

5 comments:

Vampi said...

hhaahaha you go girl lär pöjarna hur det ska va:)

Magister said...

Varför inte läsa något som kombinerar Lovecraft och Conrad? Kall hud av Albert Sánchez Piñol.

Sofie said...

Vampi: *mutter mutter* Ungdomar borde grävas ner i en grop och inte plockas upp igen förrän de är 35! Och inte får man klå upp glinen heller!

Magistern: Åh jag har läst Kall hud! Riktigt riktigt obehaglig :-)

Erestor Streeter said...

Ohhh .. hur skaffar man lånekort i "Götet" som obotlig 08:a ?? ;-)-- Gillar streaming-prylen skarpt!

Sofie said...

Erestor; Hehe ja du... det borde väl gå att skaffa ett på något sätt... Så länge du har en adress dit vi kan skicka kravbrev är allt möjligt :-D